Jag – en vandrande kliché.

Hans Kullin har nu sammanställt sin undersökning av svenska bloggare och bloggläsare, BloggSverige:

Den genomsnittlige svenske bloggaren är:

· man
· 26-35 år gammal
· har högskole- eller universitetsexamen
· båda föräldrarna är födda i Sverige
· vet inte vilket parti han ska rösta på om det vore riksdagsval idag (största parti av de som valt var folkpartiet)
· bloggar för att han gillar att skriva
· bloggar på svenska
· är inte anonym
· läser 6-10 bloggar dagligen
· spenderar 6-10 timmar per vecka med att läsa bloggar
· använder oftast eller ibland en RSS-läsare för att läsa bloggar
· läser bloggar för att det är mer personligt än andra medier
· hittar nya bloggar via länkar på andra bloggar

Vafan?!? Det är ju… jag. Alla punkter stämmer in på mina svar, förutom ”läser 6-10 bloggar dagligen”. Kan det verkligen vara så illa? Hur kan jag fortsätta att tro att jag har nåt vettigt att säga, när en majoritet av bloggarna i Sverige är precis som jag? Nä, nu ska jag operera om mig till en svart kvinna – och rösta på Kommunistiska Partiet istället, så man får känna sig lite unik. Nån jävla måtta får det ju vara!

7 reaktioner till “Jag – en vandrande kliché.”

 1. Men LITE scary ändå..? När allt bara stämmer helt och hållet. Röstade man förresten inte fram en Medel-Svensson i Sverige för en massa år sen..? Skulle se ut idag det. Man jag tycker mig minnas att den mannen var stolt! 🙂

 2. BiKupa: *sträcker på mig* 🙂

  Sanna: tack! Fast _allra_ snyggast blogg har Esbati, det vet vi ju 😛

  Monica: hehe, jo, jag får väl vara lite stolt.

  Sen eftersom jag har varit igång och bloggat längre än snittet så kan jag ju inte anklagas för att ”hakat på trenden” eller nåt. När jag startade hade jag faktiskt aldrig läst en enda blogg vad jag kan komma ihåg. Dock är inte resultatet i rapporten så förvånande, jag är van vid att sätta standarden 😉

  på tal om åldern så ligger jag ÄNNU mer i mitten där, med mina 30 år…hualigen 😉

 3. Zombie: töst 😉

  well… jag brukar kryssa i den rutan, har ju iaf poäng så det räcker om man kollar alla ämnen 😛

  Helt enkelt för att jag anser att ”endast gymnasieutbildning” faktiskt är missvisande.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.