Jag blir galen.

Jag hade ju som sagt var tänkt åka till Bloggforum på Lördag, problemet är att det inte var fullt så smidigt som jag tänkt mig. Tänkte först ta buss, men då måste jag åka halv sju på morgonen från Jönköping och kommer inte hem igen förrän nångång på natten (runt tretiden) till söndag. Då tänkte jag, ”jag tar tåget”! Wohoo! Passade utmärkt. Gick ett som var uppe nån dryg timme innan det började och så kan jag åka hem nån timme efter. Passar perfekt. Problemet är att de snikna jävla SJ vill ha runt 1500 spänn för en tur och retur-resa. Till Just Nu-pris (”när du vill resa riktigt billigt. Vi erbjuder det fram till och med dagen före avresa, men det blir billigare ju tidigare du köper din resa.”)! No fucking way! Hade jag bokat i tid (ja, jag vet, jag skjuter upp ALLT) så hade det kostat knappt hälften. Så då skiter sig tåget helt klart.

Då kom jag på en briljant idé – varför stressa? Varför inte ta den tidiga bussen upp, ta in på hotell och unna sig en kortweekend bland alla norrlänningar? Och gå på Popaganda och lyssna på schysst musik. Helgpriser på hotell brukar inte vara så att man får hjärtinfarkt. Mycket riktigt, hittade mängder med BRA hotell med rum för runt 700-800 kronor natten. Det kan jag ju stå ut med en natt. Problemet var att varenda jävel i landet verkar ha kommit på samma sak. Jag har suttit – utan att överdriva – i fyra-fem timmar och letat lediga hotellrum hyfsat centralt i Stockholm. Inte ett enda. Helt fullt överallt. Ja, om man bortser från nåt enstaka 3000 kronors rum på Grand, eller nåt lushotell i Lapplands Väsby. Det var liksom ingen bra idé att försöka åka upp samma helg som mors dag. Och kent-spektaklet, elitloppet och tjejtrampet. Och Popaganda. Lika kört verkar det även vara på vandrarhemmen, speciellt om man som jag vill ha eget rum och helst egen WC/bad. Jag har t.o.m kollat runt på förmedlingar av bed and breakfast, men vill man bara bo en natt, ha egen nyckel, egen toa och helst egen ingång verkar det vara kört.

Jag blir galen.

Uppdatering
Det lutar åt att jag tar tåg upp, och nattbussen hem. Får väl hitta på nåt att roa med mig i de 5-6 timmarna jag får vänta på att bussen går.

12 reaktioner till “Jag blir galen.”

 1. hade inte din blogglista sett så ”rappakaljaaktig” ut hade nog det gått att lösa… men nu är det ju som det är..

 2. Leo: öh…

  Sanna: tack för tipset 🙂
  jag såg dom på nätet tidigare, men de hade ingen internetbokning där man kunde se om de hade lediga rum. Men jag får skicka iväg en bokningsförfrågan på mejl 🙂

 3. hehe… fast den kräver ju en bil… o hade jag haft det (samt körkort…) så hade det liksom inte vart nåt problem 😉

 4. Det vore tråkigt att inte få se dig. Jag ska inte på Popaganda, men jag ska på B-forum och jag har en ”stor” 3-rummare i Uppsala. Om du inte hittar något annat är du välkommen att hälsa på. (tågbiljetten till uppsala är nog billigare än ett hotellrum)

 5. Lake: Jag ska till BF i vilket fall som helst… frågan är bara hur, så du lär inte slippa se mig 😉

  Stort tack för inbjudan – det tål att tänkas på 🙂

 6. Det var väl ingenting! Jag har varit tvungen att ragga rum för nio personer den helgen, med lite olika önskemål. Lyckligen var jag ute några dagar före dig…

  Vänlig hotellpersonal har informerat mig om att det är både Elitlopp och Tjejtramp den helgen, så det är trångt utöver det vanliga här i stan den helgen.

 7. BF kommer fortsätta efteråt, förmodligen på något ställe i närheten, så de 5-6 timmarna tills bussen går borde inte vara något problem att fylla! 🙂 Om det är lördagen du menar, dvs.

 8. Erik: låter lysande 🙂
  Så kan vi diskutera akademiska poäng (kunde inte låta bli…) 😛

  Får även passa på o ta med kameran och stativet o fylla min fotoblogg med lite Sthlm by night-bilder 😉

 9. Vi har heller inga planer (än) inför helgen, så vi kan säkerligen också ställa upp på att hålla dig sällskap. Vi kan släpa med dig till nått vattenhål kring Stureplan så kan du spy galla över brats i bloggen sen… 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.