Kloka ord från vänster.

Lotta Gröning, debattredaktör på Aftonbladet, skriver i sin blogg:

Jag visste det! Dom skulle inte kunna avhålla sig för att bilda ännu en myndighet. Idag har Göran Persson meddelat på S-kvinnors kongress att det ska bildas en ny myndighet för jämställdhet. Visst det har ju suttit en utredning och vad kommer utredningar fram till: Nya myndigheter!
Jag kräks!
Hur ska nu denna nya byråkrati öka jämställdheten?

Hon har även tidigare skrivit kloka ord:

Nu har jag okcå [sic!] kommit på vad jag ska säga om tillväxt och välfärd. Det ena utesluter inte det andra eller hur?

För att stimulera tillväxt krävs mångfald. Fler företag, fler engagerade människor och fler människor i arbete. Det är självklart att tillväxten skaps lokalt av enskilda människor och inte av regering och riksdag.

Hade alla sossar resonerat så så hade jag knappt behövt stå i opposition. Keep up the good work, Lotta!

5 reaktioner till “Kloka ord från vänster.”

  1. Lotta G är helt klart en av mina favoritdebattörer på vänstersid. Rätt ofta undrar jag dock om hon egentligen inte har mer gemensamt med oppositionen än regeringen. 🙂

  2. Jag tycker att det är en intressant skillnad mellan Gröning-på-Aftonbladet och gamla Gröning-på-NSD. Såväl i blogginlägg, som i Godmorgon världen tycks hon mer självständig som debattredaktör på LO/Schibsted-tidningen.

    Hon är fortfarande vänstersosse, men hon tycks på något sätt vara mer kritisk nu (högerbloggflirtande notwithstanding). Omprofilering?

  3. tänkte bara i all stillhet informera om att det går åt andra håll på vissa ställen. myndigheten jag arbetar på kommer under året slås samman med två andra.

  4. jepp. på grund av mp.

    men plus en minus två gör att vi fortfarande ligger på ”minus” om du förstår hur jag menar. faktum är att hela ”min” myndighet är en sammanslagning av två tidigare. minst.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.