Inför första maj.

Som den mörkerman jag är så kommer jag är komma upp ur min håla och förklara att arbetarrörelsens dag är förlegad och bör läggas ner.

Sådär – nu är det sagt. Så nu blir väl Ali glad.

Fast ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte om folk vill demonstrera på första maj, ja förutom när ungar ur dagisgenerationen tycker det är kul att slå sönder saker.

Annars tycker jag det är smått komiskt när Socialdemokraterna demonstrerar. Okej för att gräsrötter tycker att det är värt att protestera mot ett vilset och fifflande parti, det kan jag köpa. Men när i princip varenda sosse-tåg ska krönas av tal av nån partipamp eller politruk så blir jag alltid konfundersamt road och oroad på samma gång. Hallå! Ni har haft makten i 60 av de senaste 70 åren! Så när ni står där och talar om vård skola omsorg så är det liksom ingen annan än ni själva som ligger bakom hur det ser ut! Ni kan inte skylla på att borgarna satt i regeringsställning i tre år för mer än tio år sen. Släpp sargen och kom in i matchen! Ni… protesterar… mot… er… själva! När ni samtidigt står där och sjunger Internationalen så börjar man verkligen himla med ögonen. För trovärdighetens skull kan ni ju i alla fall skippa stycket ”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner”. Ni är väl för fan inga liberaler heller? Stå för er politik, goddammit! Stat, lagar och skatter är ju vad hela socialdemokratin vilar på.

Nu är det visserligen inte bara sossarna som demonstrerar på första maj. Men det börjar där, och fortsätter vänsterut, via Vänsterpartiet – där de första kubakramarna och Leninisterna dyker upp. Sen accelererar det ju längre åt avgrunden man kommer. Och ju längre man kommer ditåt, ju mindre har de egentligen med arbetarrörelsen att göra. Helt enkelt för att de för fram en politik och ideologi som är för extrem för den normala arbetstagaren i Sverige. De flesta arbetare vill liksom inte ha kommandoekonomi och femårsplaner. Inte ens arbetsläger och systematiska avrättningar av borgarsvin och aktieägare. Jävla fjollor. Fast de är ju bara lurade av kapitalet måste jag ju påpeka. De vet inte sitt eget bästa. The story of communism.

Sen har vi ju de autonoma också. De som brukar slå sönder busskurer och Silja Line-butiker (Silja transporterar överklassen. De har påstått det på fullt allvar. Och att det är sant vet alla som har åkt Finlandsbåt…). Och de har ju inget med arbetarrörelse eller arbetarklass att göra överhuvudtaget. De vill ju – som jag tidigare har skrivit – undvika att jobba. När resten av världen ser det som en mänsklig rättighet att ha ett jobb så ser de det som en mänsklig rättighet att slippa jobba. Gulligt.

Nåt som är nytt för de senaste åren är The parade of the nerds, eller fildelarnas första maj tåg, arrangerat av Piratbyrån. De försöker få oss att tro att fildelning och piratkopiering är en politisk handling (när troligen 90% av fildelarna och nedladdarna gör det för att det GÅR, inte för att de har nån agenda bakom…). Kortfattat går deras demo ut på att ge folket rätt att gratis ta vad konstnärer och kreatörer har gjort (ja, varför ska de ha rätt till vad alla andra ser som självklart: att få betalt för sitt arbete eller vad de tillverkar? Orimligt.) samt att ge gratis bredband till alla. En av parollerna är nämligen ”Välfärden börjar vid 100 mbit”! Fan vad glad min mormor ska blir för sitt nya supersnabba bredband. Hon kommer fullständigt att glömma bort den där höftoperationen hon aldrig fick för att det inte fanns pengar efter att alla fått 100 mbit i hemmet. Men vad är en trasig höft mot möjligheten att läsa Aftonbladet på nätet väldigt snabbt? Ja, om hon hade haft en dator vill säga.

Well, det var lite tankar om första maj, och eftersom jag föredrar Simpsons-maraton på ZTV framför att beskåda spektaklet på plats, så kan jag ju roa mig att läsa beskrivningen av förra årets demonstrationer. Det lär ju med all sannolikhet inte vara någon större skillnad i år.

Jag sätter tio spänn på att sossarna kräver mer resurser av sig själva, att USA kallas för fascistiska imperialister, att Ali Esbati kallar folkpartiet för rasister och att minst en av borgarklassens förhatliga busskurer eller telefonkiosker faller offer för lite revolutionärt våld. Nån som vågar sätta emot?

9 reaktioner till “Inför första maj.”

 1. Faan vilken härlig travesti på Ali!

  Och nej, jag vågar heller inte sätta emot!

 2. Det är på grund av sossarna som allt är så uselt i Sverige och alla klagar på Bush trots att han är så omtyckt i USA… 😉 Eller?

 3. Får du bara kommentarer som höjer dig till skyarna? vad fan blir det för debatt då? Det snackas mycket om bloggarnas nya betydelse, påverka politiken och allt. För mig verkar det som om varje bloggare har sin svans av goddagspiltar som applåderar så fort skribenten öser ur sig något. jag tvivlar på bloggarnas framtid faktiskt.

 4. Mera ryggdunk från mej. Härliga formuleringar förmedlar skarpa tankar.

 5. Till Robsten.

  Vari ligger felet i att tala om för någon om den personen skriver något bra? Själv har jag stor behållning av att läsa exempelvis subjektiv.se. Men det finns ju självfallet andra sätt, jinge och bulten i bo är 2 bra exempel, dessa förvirrade individer verkar vigt sitt liv till att enbart klaga på företrädesvis liberala bloggar. Så jag ryggdunkar Daniel precis hur mycket jag vill,basta!

 6. Som den liberala ryggdunkare jag är kommer jag upp ur min håla och förklarar att subjektiv.se har skrivit ett bra blogginlägg.

  Då var det sagt. Nu blir väl Robsten kinkig. 😀

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.