Mer glassbråk.

Det finns tydligen fler anti-rasistiska organisationer som inte är rädda för att framstå som de blev tappade i golvet som barn. Nu är det Antidiskrimineringsbyrån i Malmö som är i gång:

”Glassen 88:an är nazistisk”

Man får vara bra jävla pantad om man på fullt allvar tror att 88:an är nazistisk. Det är betydligt mer långsökt än det löjliga Nogger-fallet. Visst, inom en liten snäv krets mentala kalhyggen – also known as skinnskallar – så används sifferbenämningen 88 som en kod för Heil Hitler.

Vad är mer nazistiskt i så fall? Absolut Vodka – den har varunummer 88 på systemet. Radioamatörkoden 88 – som enligt dem betyder Puss och Kram. Bullshit. Klart att radioamatörer är nazister. Skateboardmärket 88 helt klart. Ericsson har flera telefoner som innehåller sifferkombinationen 88. Ja – och så vidare. Nazisterna är överallt.

Sen får vi inte glömma alla som innehåller siffrorna 18, som ju som vi alla vet står för Adolf Hitler, heller för den delen . Note to self: ring inte 118 118! Och inte minst 14, som syftar på texten syftar på antalet ord i texten ”We must secure the existence of our people and a future for white children”.

Återigen går våra skattepengar till vettiga saker med andra ord.

Uppdatering:
Känns även värt att påpeka att innan 88:an kom så fanns det en glass som hette 77:an. Eftersom 77 även kan utläsas som GG så förstår ju alla att det syftar på Goebells och Göring. Kopplingen är ju solklar.

Uppdatering 2:
Det finns t.o.m bildbevis på GBs nazikopplingar! Upprörande! (Tack till Magnus för tipset.)

Uppdatering 3:
Säkerligen är det heller ingen slump att Kristanstadbladet råkar skriva följande om Nogger Black:

12. Nogger Black

GB Glass

Nadine: Känns kopierad från 88:an lakrits. Den är rätt enformig.

Marcus: Denna är godare än 88:an lakrits. Nogger Black är inte salt som 88:an var.

Snittbetyg: KKK

Notera betyget… (via Dennis och Henrik)

Uppdatering 4:
Känns som om CMR och Antidiskrimineringsbyrån har hittat den är satirtexten från 2003 och tagit den på allvar.

Uppdatering 5:
Eller så har de fått ”tipset” om 88:an av nazister själva. På en ”patriotisk” hemsida (som jag inte tänker länka till) hittar jag texten:

Slutligen kan vi tipsa Centrum mot Rasism om GB:s glass 88:an som både finns i blått, brunt och svart utförande. 88 är ju en känd nazistisk kod som står för Heil Hitler. Varför inte ta och utreda om det inte är så, att GB egentligen är ett hemligt nazistiskt företag som finansierar stora delar av Sveriges patriotiska rörelser. Vem vet?

16 reaktioner till “Mer glassbråk.”

 1. Man kan lägga in extra aspekter i 118 118 – AAH AAH – det blir ju till och med initialerna där – och ett valfritt A (om han inte hette något med A i andranamn).

 2. Men hallå, är det bara jag som har sett det här då? Din blog heter SUBJEKTIV, men ditt namn är ett anagram av DENIAL – det MÅSTE betyda att du helt och fullt tar avstånd från det du skriver, vilket innebär att allting här är lögn! 🙂

 3. Tor: hehehe…och om jag inte minns fel så finns det nåt webbpubliceringssystem eller språk whatever som har filändelsen eller på nåt sätt använder sig av förkortningen nsf… det vet vi ju alla vad det står för.
  Till de mer uppenbara fallen hör ju bowlinglaget KK Clan i Nässjö!

  Henrik: du har avslöjat mig 😉

 4. David Liljemark skämtade om 88:ans nazikopplingar i ett nummer av Mad för något år sedan, så det är inte direkt nytt.

  Själv tycker jag att Nogger Black är ett inte helt oproblematiskt glassnamn, även om det inte behöver avsiktligt.

 5. Nä, numera är väl Nogger Black lite problem, speciellt med tanke på mediastormen. Jag hade inte ens kommit på tanken innan.
  88:an och naziskämt är inte direkt nytt, nej. Men det nya nu, och det som är hysteriskt skrämmande kul är att de här pk-typerna har bestämt sig för att det INTE är en slump.. det ska bojkottas och påstås indirekt att GB är nazister.
  ”Är det inte långsökt att sätta likhetstecken mellan glassen 88 och Heil Hitler?
  -Det tycker jag inte alls, säger Elisabeth Kaleebi. Namnvalen kan knappast vara en slump.” är ju faktiskt i allt stor komik. Klart som fan att det är en slump. Tror inte ens benämningen 88 för Heil Hitler FANNS 1964 när glassen kom till. Och när man vet att det tidigare funnits en glass som hette 77 så inser man slumpen. Och att 88 skulle stå för HH är knappast nåt som man går o funderar på daglig dags…

 6. daniel: Hmm. Jag trodde faktiskt inte att någon skulle kunna komma på idén att kalla 88:an för rasistisk när jag skrev det där. Och min fina kumulativ-kunskap-vits var tydligen inte populär.

  Nåväl, vi kanske kan vänta oss fler glasschocker i framtiden.

  Hur vet du att dagisbarn inte förknippar talet 88 med nazism? Försiktighetsprincipen borde slå till. Won’t somebody please think about he children!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.