Ett aprilskämt?

Ovanstående bild är inscannad från insändarsidorna i dagens Jönköpings-Posten. Nog för att det brukar vara en hel del tokigheter där, men då kommer de främst från upprörda frireligiösa eller kristdemokrater. Dagens tokigheter kommer alltså från en person som säger sig vara pressekreterare i CUF (Centerns Ungdomsförbund) i Jönköping, vilket är det som förvånar. Åsikterna är ju inte direkt ovanliga, men när de kommer från en representant för ett parti som på senare år mer eller mindre förvandlats till goda liberaler så börjar man onekligen undra. Är det, med tanke på dagens datum, möjligen ett aprilskämt från CUF som har smugit sig in? För inte fasen kan han mena allvar med meningar som:

Ett exempel på en sådan egenskap är bland annat den så kallade simultanförmågan som kvinnor besitter men inte män. […]
Om barnen växer upp och blir uppfostrade av ett homosexuellt par kan de få en felaktig bild av hur samhället fungerar i största allmänhet. […]

Nu tror jag – och hoppas verkligen – att detta är ett skämt, annars är det kanske dags för CUF att ta sig ett snack med personen i fråga, speciellt när han här framstår som en representant för förbundet.

Tack till Zombie-Fredrik som hittade texten och hade vänligheten att scanna och skicka den till mig.

20 reaktioner till “Ett aprilskämt?”

 1. Har alltid hävdat att det kommer gå åt helvete med Allians för Sverige. Det finns för många korkskallar i organisaionerna. Oavsett om det är aprilskämt eller ej

 2. Är det ett aprilskämt så är det ett mycket konstigt sådant. Det lät så suspekt så jag var tvungen att kolla om det fanns en sådan person i närheten av Jönköping, och det gjorde det.

  Dessutom är det väl lite skumt att underteckna med pressekreterare i CUF om det är hans personliga åsikter.

 3. Är inte det symptomatiskt för alla politiska organisationer? 😉

  Vänsterpartiet har ju en hel del tokar, miljöpartiet har sina skogsmullor osv. men de har ändå lyckats hålla hyfsat sams…

 4. Dennis: jo, det är märkligt – men jag kan inte tänka mig att CUF lokalt har den policyn… men det ska bli intressant att se hur andra CUFare bemöter det.

 5. Well, jag HOPPAS att det är ett skämt, men roligt är det ju inte. Jag blir alltid livrädd när folk åberopar naturligt-argumentet mot homosexuelitet. Hur ”naturligt” är det med flygplan, hårspray, bilar, plastbunkar, datorer eller DVD-spelare till exempel? Vad betyder ”naturligt”? Det är ett sånt jävla idiotargument.

 6. Fredrike: exakt. vi lever idag i hus med konstgjord värme, el, tv, och annat…när det ”naturliga” kanske är att sova under bar himmel och jaga vår egen mat.

 7. Argumentet om huruvida homosexualitet är ”naturligt” eller inte är idiotiskt då det är fakta att homosexuella ”finns” och att de tillkommit på ”naturligt” sätt. Eller har jag missat något?

 8. Om du frågar djupt troende så är det nåt som har tillkommit på onaturlig väg antar jag. Typ att det är Satan eller nåt…

 9. Jo fast dessa kaniner måste vara i minoritet. De flesta som är emot homosexuella och eventuella rättigheter är inte djupt troende. Det är nog enbart en ryggmärgsreaktion som de aldrig riktigt har något bra argument för. Och då blir väl oftast massa kvasibiologiska förklaringar och snack om naturen, evolutionen och normalitet etc…

 10. Javisst är naturligt-argumentet förkastligt, men vi får komma ihåg att vi pratar om en som sitter i styrelsen för en lokal CUF-avdelning. Vem vet, han eller hon kanske bara är 15 år gammal?

 11. Kaninen: jo, det har du rätt i. När jag växte upp så tycket jag nog också det var onaturligt/äckligt sådär i allmänhet med homosexuella. Vilket säkerligen berodde på att jag inte hade någon som helst erfarenhet av homosexuella personer, man bara visste att ”bögar knullade killar” typ…
  Jag växte dock ifrån det, men en del gör ju inte det. Det handlar mer om okunnighet o rädsla för det ”annorlunda”

  Henrik: tja, det blir väl ungefär samma svar till dig 😉
  Dock borde han tänkt sig för innan han undertecknade med CUF, för så fort man slänger dit en organisations namn så blir det liksom mer ”officiellt”. hade det inte stått nåt så hade jag nog aldrig tagit upp det, men iom att CUF är en tolerant organisation så fann jag det intressant.

 12. ”tolkar bibelns ord bokstavligt eller algoritmiskt”

  Det sistnämnda var något nytt, men utvecklingen går ju framåt, så…

 13. “tolkar bibelns ord bokstavligt eller algoritmiskt”

  Det är ju såna absurditeter som gör att man än mer misstänker att han driver med oss…

 14. Som (pasiv) CUF-medlem i det berörda distriktet kan jag bara betvivla att det skulle kunna komma från en annan medlem. Vet du att det rör sig om CENTERPARTIETS Ungomsförbund? Det kanske finns andra CUF?

 15. Verkar väldigt underligt det här. Finns det någon som skulle kunna berätta för mig vem det är (namnet) som nu är överstruket. Jag är medlem i Jönköpings CUF-distrikt och det här går definitivt emot distriktet iaf, har mycket svårt att tro att detta skall vara något seriöst och om det är det, vill jag gärna ta ett snack med vederbörande 😉

 16. Nu har jag valt att visa den utan namnet övertruket igen.

  Det är möjligt att det finns nåt annat CUF, fast jag har inte hittat något. Märkligt att isåfall använda en förkortningen ingen känner till 😉

  Det kan ju vara en miss av J-P eller nåt också. Jag vet inte.

 17. Detta var väl inget att bli upprörd över. Insändaren är ungefär lika genomtänkt som den där nazisten som skulle flytta till ett land som inte tog emot invandrare.
  Med sådana här vänner behöver folket som hatar homoseuxuella inge fiender.

 18. Ingen uppdatering på detta? Jag som inte har tillgång till JP är nyfiken på om det hände något mer?

 19. Just det ja, har glömt att ge senaste uppdateringen. Tydligen har CUF i Jönköping en helt ny förening/styrelse och har numera en pressekreterare. Pressekreteraren är en ung kille, som skrev den här texten på eget bevåg tydligen, så det var inget skämt eller så.Bara ungdomligt oförstånd. Enligt uppgift ska han få gå en utbildning nu 🙂

 20. Jag är den som skrev insändaren. Om ni hade läst JP några dagar senare så hade det tydligt framgått från yttligare ett pressmeddelande från mig att det var min personliga åsikt och inte CUF:s som framkom. Vad jag menade är inget ont om Homosexuella, endast att de inte ska ha några barn. Jag vill också påminna om att när riksdagen röstade för lesbisk insemination så var det bl.a. en centerpartistisk ledamot som röstade emot.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.