Gatukonst.

Ett litet webbtips så här på torsdagen, Gatukonst.com. En ambitiös sida om just gatukonst, med historia, presentation av konstnärer, bilder på konstverk och så vidare.

Gatukonst är en utveckling av graffiti-kulturen som uppstod i USA på 1960-talet och kom till Sverige i början av 80-talet. […]
I mitten av 1990-talet började många svenska graffiti-konstnärer att tänja på graffitins ramar. I övriga delar av världen hade denna utveckling då pågått i närmare ett decennium. Man började att använda sig av nya tekniker (spraymallar, screentryck) och material (klistermärken, affischer och keramik).

Själv gillar jag ofta gatukonst jag ser, det kan vara ett skönt inslag i stadsmiljön med en liten diskret spraymallsmålning eller en tuff mosaik. Snygg gatukonst är undergroundkultur när den som är bäst. Ibland består den dock av tröttsamma politiska floskler, fast presenterade på ett lite snyggare sätt. Till skillnad från vanligt skräpklotter. I vilket fall som helst så tycker jag ni ska besöka sidan och kolla runt lite. Trots viss floskelvarning…

1 reaktion till “Gatukonst.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.