Att vara bevakad.

Jag såg på Sblogg att jag numera är bevakad. Omvärldsbevakarna Observer har nämligen utökat sin bevakning av bloggar, som nu omfattar även Subjektiv. Det känns onekligen lite häftigt, plötsligt är man en opinionsbildare. Fast min första tanke när jag såg det var ”hoppas min arbetsgivare inte abonnerar på bevakningar från Observer”. Nu är det inte så att jag är hemlig direkt, jag har mitt namn och min mail på sidan, och var jag jobbar har jag heller inte direkt dolt. Men att jag bloggar, och har en (ursäkta min blygsamhet…) relativt framgångsrik blogg är inget jag direkt spridit på jobbet. En del vet om det, en del inte. Mina närmaste medarbetare och kollegor har nog faktiskt ingen aning.

Nu har jag hittills inte skrivit speciellt mycket saker som är relaterade till jobbet och min arbetsplats. Men att jag numera är bevakad gör att jag drar mig för att göra det ytterligare. Om jag skriver något kritiskt om arbetsplatsen samtidigt som vi köper omvärldsbevakning av Observer så finns det ju en risk att det kommer fram till de elaka bossarna vad jag tycker om dem. Och på så sätt kan en bevakning faktiskt hindra mitt oberoende, att jag aktar mig för att skriva om en del saker som jag faktiskt vill skriva om. För att slippa ta fajten.

Nu är det, i mitt fall, än så länge hypotetiskt eftersom vi (vad jag vet) inte prenumererar på nån omvärldsbevakning, utan det sköts internt. Sen har jag heller ingenting att dölja för mina kollegor och chefer egentligen. Den största anledningen till att jag inte spridit min blogg på jobbet är främst att jag inte orkar diskutera politik vid morgonfikat, vilket jag annars säkerligen hade varit tvungen att göra om de läste min blogg. Fast jag kan samtidigt se att det kan verka hämmande för en del bloggare att vara bevakade. Nu tar jag bara min relativa framgång med ro (och viss stolthet) och funderar på om jag nån gång i framtiden ska komma ur blogg-garderoben även på jobbet.

2 reaktioner till “Att vara bevakad.”

  1. hehe…ja, varför inte. Jag har t.o.m funderat på – i ett ögonblick av storhetsvansinne – att trycka upp t-shirtar med Subjektiv.se tryckt på 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.