Global idioti.

Ett osnutet vänsterextremistgäng som kallar sig Global Intifada tar på sig ansvaret för en brandbomb mot en bil utanför den ryska ambassaden.

Man vet inte riktigt vad man ska tro. Det är givetvis illa att i politiskt syfte kasta brandbomber mot bilar även om jag misstänker att det rör sig om vanliga förvirrade vänsterkids med svennedreads som tycker det är lite coolt med stenkastning och brandbomber. Baader-Meinhof-light är det nya svart liksom. Men det är som sagt var inget försvar. Men jag är inte riktigt beredd att hålla med kvällspressen som beskriver töntarna som en ”terrorgrupp”, men däremot finns en risk att de eskalerar och blommar ut till fullblodiga skogstokar. Hittills har de ju främst sysslat med klassiska vänsteridiotier som fönsterkrossning och färgkastning, även om de på senare tid har trappat upp våldet med just brandbomber. I december kastade de brandbomber mot Polska konsulatet i Sundbyberg och nu senast i går uppeldandet av bilen utanför ryska ambassaden.

Det är bara att hoppas att SÄPO håller koll på dem innan det händer något riktigt allvarligt, men som sagt var – jag tror inte man ska överdramatisera det hela.

Ali Esbati skriver roligt (kors i taket!!) om ”organisationen” (tre killar med fjällrävenryggsäckar??):

Enligt obekräftade uppgifter kommer organisationens nästa ”aktion” bestå i att ”medlemmar” ska röka fulknark och spy ned barn- och familjeminister Berit Andnors cykel, i protest mot den globala kapitalismens exploatering av mänsklig skaparglädje, samt att en av revolutionärerna förtrycktes med betyget underkänt på sin sociologitenta

Däremot blir jag inte lika road av Jinges kommentar om det hela:

Enligt indymedia ser sig gruppen (?) bakom detta som: ”en del av den internationella, socialistiska kampen.”
Det kan man utan vidare utesluta. Mer troligt är att det är nazistinfluerade provokationer för att på det sättet kasta skuggan på socialister.

Jinge verkar här helt ha missat att (eller så blundar han fullständigt) det faktiskt finns en hel del våldsromantiska element inom den socialistiska rörelsen. Han kanske lever i nån idyllisk haschdoftande idelastsyn om den gulliga vänstern och har sålunda missat allt från socialistiska terrorister i Tyskland på 70-talet, via nedbrända valstugor till huliganer i Göteborg 2001 eller reclaimare på första maj de senaste åren. Det går inte att gömma huvudet i sanden och låtsas som om vänstern är fri från tokar och våldsamma puckon. Det blir bara pinsamt.

4 reaktioner till “Global idioti.”

 1. Hmm, när jag hör om någon grupp av det här slaget kommer jag alltid att tänka på ett inslag i det gamla Svar Direkt där reportern intervjuar en satanist som sitter i ett mörklagt rum och pratar med förvrängd röst:
  – Jag dyrkar bara Satan! Jag är fullständigt lojal mot min herre!

  Den förvrängda rösten var nog nödvändig för att inte avslöja en förvirrad fjortis… Men det är klart, även unga kan orsaka en hel del skadegörelse.

 2. Jag minns att under Göteborgskravallerna så var det kommentarer i radion där folk var helt säkra på att den pöbel som satte eld på Avenyn var nynazister som klätt ut sig till vänsterfolk. Vänsterfolk kunde det ju inte vara, vänsterfolk är ju goda människor. Men vänsterfolk var det.

 3. Lustigt att det finns en massa ungdomar som i dagens samhälle inte genomskådat vänstern och insett att det i dag inte finns något klassamhälle.
  Skillnader finns, men idag kan vem som helst med jävlar anamma. lite tur och flyt hamna i samhällets topp.
  Att det finns hierarkier på arbetsplatser är inte samma sak som att det finns olika klasser i samhället.

  Har med andra faktorer att göra.

  Nån som tvivlar? Jobba i 10-15 år i ett större företag och ni kan själva inse hur genialiskt det funkar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.