"En ära att vara nominerad"

Jaha, då har jag – och min blogg – blivit nominerad av Internetworld till ”Årets blogg”. Tidningen har nominerat 50 bloggar i fyra olika kategorier, och subjektiv.se är inte helt oväntat med i kategorin Politik.

http://internetworld.idg.se/blogg/ kan man se alla nominerade och även rösta på sin favorit (får man rösta på sig själv?). Tyvärr ligger den nere för tillfället p.g.a tekniska problem, men här kan ni se en PDF med samtliga nominerade.

Jag fäster inte alltför stor vikt vid det här, men jag skulle hyckla om jag inte sa att det är smickrande och kul att få vara med på den listan. Det var absolut inget jag hade räknat med när jag drog igång för ett drygt år sedan. Och det är ju inte direkt något dåligt sällskap man har hamnat i, med CUF-ordföranden, kända debattörer och en EU-komissionär! Och givetvis får man inte glömma de andra mer ”civila” bloggarna, som flera tillhör mina favoriter. Min erfarenhet av bloggar är att de som INTE är skrivna av redan kända debattörer och opinionsbildare i nio fall av tio alltid är intressantare.

Uppdatering:
Nu fungerar röstningen igen. Men inga röster som avlagts innan kl.12.00 idag torsdagen 17 februari räknas. Nån som har försökt fuska?

Uppdatering 2:
Nu har Internetworld skrivit mer om omröstningen. Som ett av kraven står det att bloggen ska tillåta kommentarer, något som varken Erixon, Kommenterat och Johan Norberg – som alla är nominerade – har. Det är inte så att jag vill bli av med två av mina konkurrenter i politik-klassen, jag tar det inte på så stort allvar. Men jag är orolig för att konspirationsteoretikerna kommer att börja tro att Timbro har tagit över även Internetworld…

15 reaktioner till “"En ära att vara nominerad"”

 1. Hmm… Fick följande meddelande när jag skulle rösta:

  ”Du har redan lagt din röst på Sveriges bästa blogg!”

  Och det stämmer, jag röstade igår. Men om nu inga röster som lades innan klockan 12 idag räknas och inte den här heller, vilka röster räknas? Eller var sidan bara ett bryskt sätt att berätta för mig att rösten är räknad. Frågorna är många.

 2. Ja, inte kan bloggar utan kommentarsmöjlighter få vara med!

  Jag har mejlat dem om detta. Skall bli spännande och se vad de svarar!

 3. Och när de nu la in ip-spärr la de in den högsta nivån vilket gör att man bakom en brandvägg bara kan rösta en gång – oavsett om man är 12 eller 250. IW visar verkligen en hög nivå av kunskap om nätet…

 4. Det här var kul
  Bloggtävlingen är omstartad, räkneverket nollställt. Men har man röstat tidigare får man inte rösta igen…….Sanda skriver om IWs bloggtävling och påpekar via Subjektiv att IW går emot sina egna definitioner av vad en blog är genom att ta med bloggar…

 5. Nu har de ändrat villkoren igen. Från internetworld.idg.se: ”Dessutom premierar vi interaktivitet och kommenteringsmöjligheter. En tydlig avsändare har framför allt varit viktig när det gäller politiska bloggar. För att överhuvudtaget få vara med i omröstningen ska bloggen vara svensk – alltså skriven av en svensk eller en person boende i Sverige – och publicera inlägg regelbundet.”
  Kravet på kommentarer har alltså försvunnit och nämns i stället som ”premieras”

 6. Du har en snygg och bra blogg. Om man ska klaga är det väl att du inte har något förhandskranskaalternativ när man skriver en kommentar som denna.

 7. då får jag installera en förhandsgranskning då. WordPress har ju ingen sån default, men fördelen med just open source är ju alla möjligheter som finns till bl.a plugin 🙂

 8. Kan lämna samma kommentar som jag redan gjort på ”Ã„r isen hal? Sanda” :

  Vi på Internetworld beklagar att sajten tyvärr läckte ut i förtid, vilket gjorde att folk kunde rösta innan tekniken bakom var klar.

  Vad gäller kommentatorerna var det faktiskt så att jag i all hast skrev fel. Vi anser att en blogg helst ska ha kommentarer, men det är inget måste. Undertecknad har nu korrigerat detta.

  Hursomhelst är omröstningen öppen för alla förslag – så gillar man inte våra nomineringar är det bara att skriva in sin egen favorit.

  Har ni ytterligare synpunkter på omröstningen får ni gärna kontakta mig.

  Mikael Zackrisson
  chefredaktör Internetworld

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.