Ny gratistidning.

Idag har Jönköping fått sig ytterligare en ny gratistidning. Tidningen heter Jönköping Nu, och dess lansering har gått i princip obemärkt förbi. När Metro lanserades här så trodde många att det var en allvarlig konkurrent till den stora – och inte allt för bra – draken, Jönköpings-Posten (J-P). Det visade sig nämligen att Metro inte hade något lokalt material överhuvudtaget, utan var en ny riksupplaga.

Men inte heller Jönköping NU kommer att skaka om Herenco-koncernen och J-P. Tidningen kommer nämligen enbart ut en gång i veckan – på onsdagar – vilket är paradoxalt med tanke på att de vill vara en nyhetstidning. Den kommer dock att delas ut direkt till hushållen – men det känns som det kvittar. Det kommer nog bara att bli ytterligare en i raden av alla dessa reklamblad i förklädnad av en tidning, som varje stad har en uppsjö av. Fast med redaktionella ambitioner.

Så jag väntar fortfarande på att nån tar tag i den J-P-trötta mediamarknaden i Jönköping och kommer med ett vettigt alternativ. Varför inte en rent webbaserad dagstidning för hela länet?

6 reaktioner till “Ny gratistidning.”

  1. Det är Tidningar i Finnveden AB som driver den. De har tidigare en tidning som heter Finnveden Nu som kommer ut i det s.k GGVV-området, Gislaved, Gnosjö, Värnamo, Vaggeryd.

  2. En webbaserad länstidning vore toppen. Jag har ingen lust att prenumerera på JP och då finns det inte många lokala nyhetsmedier kvar. Ge mig nyheter!!!

  3. SR Jönköping är väl det närmaste snabb internetbaserad nyhetsförmedling som finns i stan. Men det är ju ändå mest små notiser och inte så många.

  4. online slots
    online slots I never meant to say that the Conservatives are generally stupid. I meant to say that stupid people are generally Conserva

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.