Mer nörderi.

Via Zombien hittar jag en länk till http://y.20q.net/anon som bygger på en teknik som heter artificiella neurala nätverk.

Jag är fullkomligt oteknisk, så jag tänker inte försöka förklara hur det fungerar, men sajten bygger på den klassisk leken 20 frågor. Tänk på något specifikt så ska datorn försöka lista ut vad du tänker på, med hjälp av just 20 frågor. I nio fall av tio har den ”vunnit” över mig och listat ut vad jag tänker på. Grymt coolt! Och när tekniken har utvecklats ytterligare så kan man säkerligen hitta en kommersiell nytta av den också. Till exempel på shoppingsajter för att få kunden att inse vad han/hon ska handla.

Seså, gå dit och testa nu istället för att ödsla tid här.

Några exempel från när jag testade:
Kaffekopp – krävdes 19 frågor.
Digitalkamera – 19 frågor
Golfboll – 12 frågor
Tidning – 19 frågor
Penis (ja, jag var tvungen att snuska till det…) – fick efter 17 frågor upp texten ”Get your mind out of the gutter! I am not allowed to talk about stuff like this, but, I am guessing that it has something to do with sex?”

Och så vidare.

10 reaktioner till “Mer nörderi.”

  1. Jag vann, det måste betyda att jag är übersmart och det är min uppgift att styra över världen 🙂

    Den fattade inte att jag tänkte på ett hål.

  2. Farligt kul sida.Fick en ruggigt konstig fråga när jag täänkte på krokodil:”Is it worth more than silver”. Svarade ”Unknown”. Nån som vet svaret så kan du väl säga till

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.