Fri frakt – nej tack!

Från Dell.se:

Hmm…svårt val. Jag tror jag kryssar i ”Nej Tack” och betalar 844 kronor mer. Det är säkert något lurt med det där erbjudandet. Det vet vi ju hur de där hemska företagen är…

14 reaktioner till “Fri frakt – nej tack!”

 1. Är det en dator du beställt? När jag beställde en dator från Dell fick jag fylla i frågor om huruvida jag tänkte använda Produkten för att göra massförstörelsevapen, eller om jag tänkte exportera Produkten till Syrien eller Nordkorea. (ja, de formulerade sig hela tiden sådär…)

 2. hehe…jag beställde ingen dator, men jag var tvungen att skärmdumpa deras erbjudande! Jag tror de hoppas att nån ska vara dum nog att kryssa ”nej” 😉

  Men nu blir jag ju nästan sugen, enbart för att se vad som händer om man kryssar i att man ska använda Produkten till massförstörelsevapen och exportera till DFRK… ringer CIA på då?

 3. Dell har alltid så på sina erbjudanden. Ex:
  Ja tack, jag beställer online och får 500 kr rabatt.
  Nej tack. Jag är en idiot. +500 kr

 4. Det är rätt enkelt, även om du väljer bort det så får du det ändå.
  Det är en del av Dells ordersystem som gör att de lägger upp sidorna så, valet måste komma med i orderinmatningssystemet.
  Tips från insidan

 5. Det är bara ett sätt att lura folk så att de tror att det fått något gratis, Dell är experter på detta. There is nothing like a free lunch!

 6. Extra intressant att det är en Mac OSX skrivbordsbild om man klickar på Dell-länken ovan…

 7. Men fan vad ni gnäller! Det är väl jättebra att företagen inser det goda med valfrihet. Fungerar ungefär som ett presidentval på Cuba.

 8. Jag har jobbat med dell logistiken i ett par år. satan vad de dära datorerna behandlas dåligt! För att få ut dem ur lastbilarna måste man t.ex. välta ner dem från 4 meters höjd ner på golvet. När de senare sorteras på sorteringsanläggninen så flyger kollina hur som helst. Ibland fritt fall från 5 meter ner på betongolv. Så fri frakt. Ja tacka fan för det som de behandlas!!

 9. Jag fyllde i att jag skulle använda datorn till framställande av massförstörelsevapen på annan destination, nämligen Irak. Väntar på att någon ska höra av sig…men det var typ 6 månader sedan så det lär ju inte hända.

 10. haha.. det är väl så enkelt att de vill att man ska se frakten som en ”bonus” när man beställer via nätet.. angående massförstörelsevapen-frågan så är det så enkelt att de får böta feta böter om någon märker att man använder en dell för att göra kärnvapen eller något sådant skit. Därför frågar de väl om man ska göra det.. det är väl det enda de kan göra… typ.. blääah!

 11. Apropå lustiga förhållningsregler till produkter; i förtexterna till Sagan om Ringen Extended DVD står det att man inte får visa filmen på oljeplattformar.

 12. Jag reagerade också på det om oljeplattformen, riktigt lustigt.

  Angående att Dells ordersystem skulle kräva valet så måste det vara så att Dell har många olika erbjudanden och ofta ändrar svarsalternativ. Om man nu inte klarar det är det bara att dölja valen för om man vill ha gratis frakt så slipper alla sucka över det larviga valet.
  Tycker det skulle se bättre ut och vara mer lockande med en tydlig ruta som INFORMERAR om att man vid beställning online sparar dessa pengar.

 13. De vill gärna visa hur mycket billigare de gör det för dig. Frågan är bara varför de inte kan skriva som vanliga människor. ”Om du beställer nu får du bla bla bla” utan de är tydligen för valfrihet (som rädda willy).

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.