Fredagsfyran: datorspel

1. Spelar du något spel på datorn?
Jupp, i perioder spelar jag mycket – andra ingenting alls. Och inte bara på datorn – även på Xbox. På datorn blir det mycket äventyrsspel som Broken Sword, Monkey Island, The Longest Journey etc. Lite strategispel också – som Age of Kings och Medieval: Total War. På senare tid har det även blivit lite krigsspel, som Battlefield 1942 (gärna med Desert Combat-modden vi ett gäng som träffas nästan varje vecka och spelar Wolfenstein: Enemy Territory över nätverk.
På Xbox blir det mest sportspel, som BMX, hockey, fotboll eller snowboard.

2. Vilket är ditt favoritspel?
Svår fråga. På senare tid är det mest Battlefield 1942 som har gällt hemma. Men ska jag peka ut några verkliga favoritspel så blir det Monkey Island 3: Curse of Monkey Island, Broken Sword: Shadow of the Templars, Broken Sword 2: The Smoking Mirror samt The Longest Journey.

Det är stora och underhållande äventyrsspel av ”peka-och-klicka”-typen som tar sisådär 20-30 timmar vardera att spela igenom. De är som bra filmer eller böcker – jag kan spela dem om och om igen trots att jag vet vad som händer.

3. Vad kännetecknar ett riktigt bra spel?
Att det är beroendeframkallande. Det vill säga att man knappt kan sluta när man har börjat, och att man bara vill hem och fortsätta spela när man sitter på jobbet. När det gäller äventyrsspel, som är det jag spelar mest, så är det viktigt med en god story, en stor dos humor, lagom svåra problem och en spellängd som varar uppåt en arbetsvecka…

4. Tipsa om någon bra länk för spelintresserade!
http://www.delteradventures.com/
Den ultimata källan för alla oss som gillar äventyrsspel!

4 reaktioner till “Fredagsfyran: datorspel”

  1. Vad säger du om Broken Sword 3?

    Personligen gillar jag den serien, men tycker att spelen blir sämre och sämre (särskilt det smått märkliga actionslutet på BS3 irriterar).

  2. BS3 var ett ok spel, men inte alls i närheten av de andra. Gillar inte 3d grafiken (hej, reaktionär ;)) och tycker det är för mkt av actionsekvenser, smygande och flytta lådor.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.