Bokcaféet vandaliserat.

Enligt SR Jönköping så har bokcaféet i Jönköping vandaliserats natten till idag. En ruta till lokalen har slagits sönder och ett hakkors och en SS-symbol har klottrats dit.

Jag blir heligt förbannad.

Som alla som läser min blog säkert vet har jag varit stenhård när det gäller vissa dela av bokcaféets verksamhet och deras våldsromantik, men det betyder inte att jag på något sätt vill tysta dem, och speciellt inte med våldsamma eller anti-demokratiska metoder. I en demokrati ska även verksamheter som Bokcaféet ha rätt att existera – även om kommunala bidrag är att ta i. Att då vandalisera deras lokaler är alltså djupt förkastligt. Att vänsterextremister i många fall har vandaliserat andras egendom gör det inte rätt för någon att vandalisera deras egendom. Möjligen kanske de kan få viss förståelse för hur det känns dock. Vilket inte på något sätt gör det mer rätt. Jag tror inte på ”öga för öga” eller våld och skadegörelse som politiskt medel.

Nu vet jag inte om det är unga snorvalpar som klottrar hakkors för att det är ”tufft” som har gjort det, eller om det är unga snorvalpar med rakad skalle och en förtjusning för störda politiska idéer. Jag vet inte heller om det har något samband med den senaste tidens mediabevakning av bokcaféets verksamhet eller ej. I vilket fall som helst är det beklagligt och måste fördömmas oavsett vad jag tycker om föreningens försäljning och politiska agenda.

1 reaktion till “Bokcaféet vandaliserat.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.