MUF-ordföranden startar blogg.

På senaste tiden har blogg blivit ordet på mångas läppar. Nu har även media och politiker fattat vitsen med det. Vi har redan bloggande ledarskribenter, CUF-ordförande och nu i veckan har en partisekreterare tillkommit.

Den senaste i skaran är Moderata Ungdomsförbundets nya ordförande, Johan Forssell, som idag har lanserats sin blogg. Det är givetvis välkommet att även politiker upptäcker detta smidiga sätt till kommunikation, även om jag fortfarande hellre läser bloggar som är skrivna av vanliga människor vars åsikter inte har en genväg till de stora debattsidorna. Och sen är det trist att Forssells blogg faller i samma fälla som många andra högerdebattörers – nämligen avsaknaden av möjligheten att kommentera inläggen. Då försvinner – enligt min mening – en mycket viktig del av bloggandets filosofi, nämligen direktkontakten och debatten. Att Forssells blogg även saknar permalänkar, vilket gör att man inte kan länka direkt till de enskilda inläggen gör den ännu mindre relevant – och frågan är om det ens är att betrakta som en blogg då?

6 reaktioner till “MUF-ordföranden startar blogg.”

  1. Håller med! Bloggar skrivna av politiker blir lätt tråkiga, det verkar lite som om de känner att de hela tiden måste säga de rätta sakerna och inte dra iväg från partiets linje, eller vara personliga. De upprörs av alla de rätta sakerna och klagar på de andra partierna, det blir helt enkelt inget nytt. Globaljugger får väl bli lite av ett undantag.

    Undrar förresten hur det går till när politiker bestämmer sig för att blogga, hur mycket av utformningen de själva bestämmer och hur mycket de lägger över på en stab/pr-byrå eller liknande???

  2. *LOL*

    Lätt att tolka fel. Förlåt, ett syftningsfel av mig. Jag menade givetvis inte din blog. Det var Ungdomsförbundets nya ordförandes blog som avsåg.

    Annica

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.