Mitt första scoop.

Efter att jag två gånger har uppmärksammat den verksamhet som bedrivs på bokcaféet i Jönköping så kan jag med glädje konstatera att lokalradion tar upp det som en nyhet i dag på morgonen.

Kulturföreningen Bokcafét i Jönköping har slangbellor och rånarluvor till försäljning i sina lokaler på Kulturhuset. Föreningen riskerar nu att få sina kommunala bidrag indragna om de visar sig att de gjort något olagligt.
[…]
Men både på bokcaféts hemsida och i deras lokaler kunde Nyheterna konstatera att det såldes så kallade rånarluvor och två olika sorters slangbellor.
[…]
– Jag tycker de ska följa de regler som de sagt att de följer. Självklart ska de inte ägna sig åt att sälja olagliga saker, säger Erik Arnalid. [vice ordf. i kulturnämnden. Min anm.]

(För de som har missat det, så är ovanstående ett CITAT, några väl valda stycken från en text på SR-Jönköpings hemsida – http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=512795). Enligt lagen om upphovsrätt har man rätt att citera stycken från offentligt publicerat material. Så det så.)

Tja, vad ska man säga? Jag kan bara konstatera att jag är väldigt, väldigt nöjd med mitt arbete så här långt.

Förresten så måste jag avsluta med den fantastiska förklaringen föreningens ordförande, Kathleen Jones, har till att de säljer vissa typer av produkter:

Vi tar in de produkter som folk efterfrågar

Jag trodde inte socialister gillade marknadsekonomi?

Uppdatering
Slangbellorna och basebollträet är nu bortplockade från caféets webshop.

19 reaktioner till “Mitt första scoop.”

 1. jag tycker nog att hennes genomtänkta svar på frågan om varför de sålde slangbellor är genomtänkt. ”nu orkar jag inte prata med dig mer *klick*”.

  noterade nyss att slangbellorna var borttagna. men usama-pinen finns kvar och även en ”auktion” av en lenin-figur.

 2. Snyggt jobbat! Om du vill gå vidare med granskningen av avgrundsvänstern på Tändsticksområdet skulle du ju kunna wallraffa Ung vänsters möte med Svensk-kubanska föreningen i morgon kl. 17.00.

 3. Tack så mycket! Det låter onekligen intressant…risken är att jag skulle få stryk. Kan troligen inte hålla tyst när kubakramandet sätter igång 😉

 4. Hmm…jo, det skulle jag gärna göra. Problemet är att om man gräver bland nynazister så är mordhoten där som ett brev på posten… och jag betvivlar att de får kommunalt/statligt bidrag. Att nazister är onda vet ju alla om liksom…

 5. mmm…men afa blir nog glada att få reda på att deras favvohak får kommunalt bidrag. Det är ju lite svårt att motivera sitt hat mot den ”borgerliga demokratin” och samtidigt få pengar och lokal av densamma 😉

 6. På radion innan idag kallade de det för ”radions avslöjanden” eller något liknande. Åtminstone en på Radio Jönköping har läst din blogg tidigare i alla fall. Äras den (Daniel) som äras bör.

 7. Ja, ”radions avslöjande” är ju lite att ta i…för det är ju lite märkligt att de tar upp det här dagen efter jag har nämnt det i min blogg…knappast någon slump om man säger så 😉

 8. En del av det material (läs texeter) som publicerats i denna debatt och på denna sida är upphovsrättskyddat material. Då ni inte har varken min eller Sveriges Radios tillstånd att publicera det ber jag er att omgående ta bort det.

  Pablo Dalence
  SR-Jönköping

 9. ”Enligt upphovsrättslagen är citation ur offentliggjorda verk tillåtet i enlighet med god sed och i den omfattning som är motiverat av ändamålet. Med begreppet i enlighet med god sed avses att citering endast är tillåtet där den kan motiveras av syftet. Det kan t.ex. anses tillåtet att citera ur ett verk i samband med en recension eller vetenskaplig framställning.”

 10. hehe. börja snacka om upphovsrättsskyddat material med källhänvisning och hela biten. underbart när folk trampar på i ullstrumpor utan något på fötterna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.