"Demokratins byggsten"

I min kära hemstad Jönköping har vi ett kulturhus mitt inne i stan. Kulturhuset är bra på många sätt. Här finns replokaler, konsertlokaler, utställningslokaler och ett schysst fik. Men mitt i allt detta finns något helt annat, nämligen ett eget litet tempel för tok- och extremvänstern i form av ett bokcafé.

Bokcafét i Jönköping är en partipolitiskt obunden kulturförening med socialistisk grundsyn. Vårt syfte är främst att till låga priser förmedla intressant litteratur. Med vår verksamhet, som bl.a. inbegriper föredrag och studiecirklar, vill vi stimulera självständigt, kritiskt tänkande och egna initiativ.

bokcaféets hemsida så har de små slogans och slagord som slumpmässigt visas jämte sidans titel, längst upp i din webbläsare. Här kan man läsa saker som ”fulvänstern”, ”en kubikdecimeter direktdemokrati”, ”stay black!”, ”Seattle, Genua, GBG, Jkpg…”, ”förstatliga energibolagen nu!” och ”demokratins byggsten”. Lite så där lagom barnsligt radikalt med andra ord. Vill skapa lite så där lagom häftig image för att vara down with the rånluvevänstern liksom.

Men de har även en trevlig liten butik (både en fysisk butik och en webbvariant) där man kan köpa lite tuffa saker, för att visa vart man står. Och som kan underlätta dig i kampen, den där mot vår förhatliga borgardiktatur.

Bland deras populära produkter kan man hitta en mängd mysiga saker som varje sann proletär bör ha. Vad sägs om:

RAF (Rote Armee Fraktion) Communiques – letters – statements – chronology

CODE RED – The battle for humanity – 1 Hour of Leftwing Riot:

Follow the black block fighting the police and burning the property of the rich. Straight riot and pure hardcore to the sound of rock n roll music

Usama bin Ladin-badge (Ja, du läste rätt…DEN UBL)

RAF-badge

Baseboll-trä

Rånarluva (och en variant till)

Slangbella:

Shoots 1/4″, 3/8″ and 3/8″ steel or glass slingshot ammo

Är det längre nån som tvivlar på extremvänsterns våldsromantiska sinne?

8 reaktioner till “"Demokratins byggsten"”

  1. Intressant!

    Som ett glassigt Disneyworld för mordbrandsvänstern.

    Man borde kanske fixa fram någon mailadress till kommunen eller den lokala polisen så att dem som vill kan skriva några ord till myndigheterna i din stad. Det där bokkaféet börjar likna en rekryterare och hyllare av terror.

  2. Det är verkligen märkligt, jag vet att du tagit upp det här förut, att det är okej för vänstern att romantisera våld men inte för högern. Jag begriper det inte. Varför får man säga att man vill skjuta alla moderater men inte att man vill skjuta alla sossar?

  3. Alicio: Jag har faktiskt mailat kommunen idag och frågat om Bokcaféet har någon form av kommunalt stöd i form av kultur- eller föreningsbidrag. Hoppas på svar inom kort. Hoppas även innerst inne på att de faktiskt får det, för då ska vi börja bråka rejält 😉

    Fredrike: Ja, du har rätt. Det är oehört märkligt. Hade de sålt exempelvis badges med Göring på, eller SA/SS och nazistisk litteratur hade det garanterat blivit ett jävla liv…

  4. Fredrike: Jag tror det var mer OK för högern förut att vara mer våldsromantiserande (när Palme-hatet var som värst). Egentligen är det inte så mycket vänster-höger utan mer att den extrema vänstern har varit mer tolererad än extremhögern.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.