Expressen 60 år

Idag fyller kvällstidningen Expressen 60 år. Jag har visserligen inte så mycket till övers för sensationsjournalistik och den typen av mediepopulism som kvällspressen företräder, men samtidigt så är jag uppvuxen med Expressen och lärt mig att på något konstigt sett gilla den. Så därför passar jag på att gratulera på födelsedagen. För trots allt så har de alltid haft goda sidor: de har haft – och har fortfarande till viss del – mängder med duktiga skribenter som har skrivit långa och skakande reportage från hela världen; de har varit ledande när det gäller bildjournalistik med många av landets absolut främsta fotografer (tills de på 90-talet bestämde sig för att i princip avskaffa bildavdelningen); de har bra ledarskribenter som skriver engagerade texter i liberal anda; de har vassa och elaka kulturskribenter; de har bra film- och skivrecensioner. Och så vidare.

Men det är som sagt var ett kluvet förhållande. Nu köper jag inte längre tidningen men jag passar på att ”tjuvläsa” den på webben. Och för oss nätbesökare har de satt ihop en ambitiös jubileumsavdelning som är väl värd ett besök.

4 reaktioner till “Expressen 60 år”

  1. Bara för att de inte har en traditionell bildavdelning betyder det inte att de inte har några fotografer. Till exempel har Pieter ten Hoopen, som fick Stora Fotopriset av Pressens bild i år, gjort många jobb åt dem.

  2. Nä, det har du rätt i. Men det har blivit helt klart sämre sen nedskärningarna…innan kunde de ha stora fotoreportage av t.ex jens assur…men det har det varit tunnsått med på senare år. Det var den dagstidning som var allra bäst på bildjournalistik enligt mitt tycke. Men folk vill väl hellre läsa om robinson-jannar och få sminktips av Ebba von Sydow…

  3. free slots
    free slots All things were together, infinite both in number and in smallness; for the small also was infinite. And when they were all togeth

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.