Satellitporr.

Manhattan, NYC Jag är väldigt förjust i satellitbilder – främst över storstäder – men även över andra delar av jorden. Det är väldigt fascinerande att kolla på en bild och titta på detaljer och inse hur fantastiskt vår jord ser ut från ovan.

Och vill man ha snygga bilder i hög upplösning så är NASA en fantastisk källa att ösa ur. Tyvärr är deras webb ENORM och ganska svåröverskådlig med mängder av webbplatser där alla har helt olika layout och struktur. Men jag kan tipsa om ett par av alla dessa NASA-sidor med fantastiska bilder på jorden, Visible Earth samt NASA Earth Observatory och deras New Images. Bara där finns det tusentals bilder att studera för de som – precis som jag – är förtjusta i satellitporr.

Bara att bläddra runt och njuta av vår fantastiska värld.

6 reaktioner till “Satellitporr.”

  1. Om man traskar iväg till Rymdbolaget, de som äger rymden alltså, så hade de när jag var där (vilket visserligen är några år sedan nu) en apparat där man kunde se satellitbilder över Sverige. Och eftersom vi som var där inte var från Stockholm så fick vi en satellitbildsposter över just Stockholm.

  2. Tyvärr har Rymdbolaget sålt just den delen av rymden som ägde rättigheterna till satellitbilderna till Lantmäteriverket. De tar tydligen kungligt betalt för dem…
    Mer rymd åt alla!

  3. …som sagt NASA:s World Wind är mycke kul. Nån som snappat lite helikoptervy på nån annan sajt?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.