Förvirring i iTunes Catalog.

Jag roade mig lite med att testa programmet iTunes Catalog. I programmet kan man bl.a spara sina iTunes-bibliotek komplett med bilder på skivomslag. ”Lite tufft” tänkte jag. Kul att visa omvärlden vad jag lyssnar på på jobbet. Men man blir onekligen lite fundersam när man ser vilka omslag den ibland verkar slumpa fram. Det mest logiska vore att BÅDE artist och titel borde stämma. Så är det inte. Om den inte hittar något som stämmer överens helt så verkar den chansa. I vissa fall innebär det att programmet hittar en skiva som heter samma sak fast med en helt annan artist. Men i väldigt många fall verkar det som om det chansas hej vilt. Att något i namnet eller titeln nästan ser likadant ut. Att åtminstone några bokstäver stämmer.

Här kommer i alla fall mina favoritval:

Tyska electro-minimalisterna Bakterielle Infektion förvandlades till till smörsångarenviolinisten André Rieu och skivan ”Romantic Moments”. Jag lovar – B.I är varken smöriga eller romantiska. Inte har de väst, långt lockigt hår eller fiol heller för den delen. Tyvärr.

Svenska indie-legenderna och radikalerna i The Bear Quartet har här förvandlats till den-något-sämre-elvis-klonen Neil Diamond. Neil Young hade man kanske stått ut med.

New Wave punkiga Bloc Partys skiva ”In the Zone” har ett omslag som är förvillande likt Britney Spears skiva med samma namn. Som tur är låter de inte riktigt likadant. Men de kanske skulle konsultera en annan formgivare nästa gång.

Ångestpopparna i Broder Daniel förväxlas helt kallt med hustrumisshandlaren och knarkaren Bobby Brown. Nog för att Bobby Brown också är ångest – men på ett helt annat plan.

Jag vet inte vem damen på bilden är, men hon är inte speciellt lik Bruce Springsteen. Hon har ju ingen rutig skjorta och väst på sig. Kanske har ultramanliga ”the Boss” en mer feminin sida som jag har missat?

Jag har några egna kompositioner med i iTunes. Jag har inte släppt dem på skiva, vare sig under namnet Will Downing eller The Scarlet Pimpernel. Översta omslaget skulle dock passa ganska bra till min minimalistiska electronica…

5 reaktioner till “Förvirring i iTunes Catalog.”

  1. Nu är väl André Rieu ingen smörsångare men väl en smörviolinist om jag säger så. Jag tycker att Bakterielle Infektion är en alldeles utmärkt beskrivning av hans musik.

  2. Det hade blivit ett litet fel i koden där, Bengt, men jag ändrade det. F.ö en väldigt kul liknelse – även om jag aldrig hört Rieu (men jag antog att han var sångare…ändrat nu…) 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.