Kungen – en vanlig Svensson?

Enligt Aftonbladet så tackar kungen nej till lyx när han idag anländer till OS i Aten de blir som ”vanliga Svenssons”. Jag förstår inte hur han ska stå ut:

Besöket blir en budgetresa – där till och med kungens butler får stanna hemma.

På resan ner får kungafamiljen exempelvis trängas med de övriga passagerarna på en reguljär flight. Ett privatplan var inte att tänka på.

Kungaparet har inte heller bjudit med några vänner på resan. Det enda sällskap de har är kungens adjutant och några livvakter från Säpo.

Hur ska stackarn klara sig? Utan sin butler? Tydligen fick inte ens hans kock följa med. Ojojoj, vilket elände för stackars knugen – utan kock och butler – dessa mänskliga rättigheter. Får hoppas att hotellet han bor på åtminstone kan åstadkomma något hyfsat i mat- och serviceväg så han inte blir helt proletariatiserad.

Men det är ju klart – med ett apanage på ynkliga 87 miljoner om året så får väl Hans Kungliga Höghet leva ett riktigt budgetliv. Som en vanlig Svenssson. Utan butler.

Jag vill tacka Aftonbladets hovslickare Daniel Nyhlén för det inträngande reportaget om den stackars kungafamiljen. Tack Daniel! Du skriver lika briljanta och penetrerande artiklar som vanligt! Vad vore hovbevakningen utan dig?

3 reaktioner till “Kungen – en vanlig Svensson?”

  1. Jag är lite besviken på att inte kungaparet hade Sverige-tröjor och Sverige-hattar när de satt i publiken. Kungen hade varit ännu mer kung i mina ögon om han satt i hejjarklacken. Fast han är kung i alla fall!

  2. Ja, härregud, David Nyhlén borde verkligen få stora journalistpriset eller rent av något nobelpris… ”Hovslickare” var ett verkligt passande epitet.

  3. ”Jag vill tacka Aftonbladets hovslickare Daniel Nyhlén för det inträngande reportaget om den stackars kungafamiljen. Tack Daniel! Du skriver lika briljanta och penetrerande artiklar som vanligt! Vad vore hovbevakningen utan dig?”

    Tack för ett gott skratt :).

    Annica

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.