Subjektiv tipsar om musik.

Musik är grymt viktigt för mig, men jag skriver alldeles för sällan om det. Men här kommer i alla fall lite låttips – kalla det en topplista om ni vill – av det som just nu snurrar i min MP3-spelare. Det är en blandning av gammalt och halvnytt (mest gammalt) – från country till rock och brittisk hiphop. De här låtarna snurrar mest just nu:

Interpol – ”Next Exit”
Kris Kristofferson – ”To beat the Devil”
Kris Kristofferson – ”Me and Bobby McGee”
Kris Kristofferson – ”Help me make it through the night”
Bloc Party – ”The Answer”
Kasey Chambers – ”Another Lonely Day”
Marmoset – ”The City”
Lisa Germano – ”From a Shell”
Her Space Holiday – ”The Luxury of Loneliness”
Faraquet – ”The view from this tower”
Favez – ”Troubled life blues”
Barry McGuire – ”Eve of Destruction”
The Streets – ”Dry your Eyes”

9 reaktioner till “Subjektiv tipsar om musik.”

  1. Hej! Ämnesbytet är ursäktat…men du har alldeles rätt. Fotot är från Visingsö, strax norr om Kumlaby kyrka. Mellan Kumlaby och Tempelgården för att vara exakt – på västra sidan. Jag är imponerad – du är nummer 2 som ser det 🙂

  2. Jo men landskapet, när man åker upp mot flygplatsen är mycket speciellt. För att inte tala om alla konstigheter som har varit i tempelgården.

  3. Ojojoj, Marmoset? Mycket trevligt! Det var inte igår man hörde någon tala eller såg någon skriva om dem. Glädjande nyheter är det säkert då att bandet återförenats, åtminstone tillfälligt, för att följa upp mästerliga Record In Red. Annars har ju Jorma en fin solokarriär också. Vet att han har eller inom kort ska ge ut en 12” med låtar skrivna och inspelade över en kväll. Med tanke på att han faktiskt är så himla produktiv – andragitarristen LonPaul hävdade någon gång att bandet hade 400 låtar – så kanske det till och med är bra…

  4. Låter intressant! Tyvärr har jag dålig koll på Marmoset, snubblade över dem av en slump. Bläddrade i en reaback med CDs för 10 spänn o hittade ”Record in Red” av Marmoset. Hade aldrig hört talas om dem innan, men tyckte skivan var snygg och att den var släppt på Secretly Canadian.Så jag köpte den. Blev en mycket trevlig bekantskap!

  5. Jodå, Daniel, det finns mycket mer att upptäcka i skolan Marmoset. Deras första fullängdsalbum, Today is You, är till att börja med en alldeles utsökt liten pop-pralin. Ur ett hundratal låtar har de 20 poppigaste valts ut i någon slags vansinnig ambition att de skule slå igenom Efter en misslyckad turné som slutade med att Jorma blev misshandlad i en telefonhytt i New York gav man nog bara upp att vara ett ”riktigt” band med turnéer och medlemmar som faktiskt kan vistas i samma rum med varandra och allt det där. Jormas första soloplatta är också en rolig liten historia. Finns en utsökt artikel om den i tidningen La Musik, nummer fem eller sex, tror jag. Sadisten Jorma lägger världens jobbigaste låt först bara för att äckla recensenterna på tidningen Rolling Stone, i händelse av att de faktiskt ens skulle slänga i den i spelaren. Resten är skön pop, om än mycket mer inåtvänd sådan än tidigare. Nu är han kär i pop igen, i synnerhet engelsk dylik, samt postpunk. Utlovar gott för kommande plattor…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.