Volontärbyrån.

Jag snubblade över något som heter Volontärbyrån. Jag vet inte hur länge de har funnits – så det finns säkert många där ute som vet om dem redan. Men för er andra så tänkte jag tipsa om dem. Volontärbyråns uppgift är att förmedla ideela uppdrag inom en massa olika kategorier till folk som är villiga att offra sin tid och kunskap för något bra ändamål. Som det står på hemsidan:

Välkommen till Volontärbyrån. På dessa sidor finns information som kan vara till nytta för dig som vill bli volontär, dvs. engagera dig frivilligt och utan ersättning för en ideell verksamhet.

Att engagera sig som volontär genom Volontärbyrån innebär att du med din tid och kunskap bidrar till att saker och ting blir bättre i ditt närsamhälle. Det kan vara allt från att sitta i telefonjour till att träna svenska med invandrare eller hjälpa en frivilligorganisation med marknadsföring.

Förut har det inte varit lätt att veta vilken frivilligorganisation man ska vända sig till för att volontera. Men nu är det enklare eftersom vi har samlat många av dem hos oss. Det enda du behöver göra är att välja ett område där du vill visa ditt engagemang så får du upp en lista på uppdrag. När du hittar ett uppdrag som passar dig är det enkelt att skicka en intresseanmälan till organisationen.

Ett mycket lovvärt initativ. Nu ska jag kolla efter om det finns något uppdrag som passar mig – jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra lite webbsidor åt nån organisation som jobbar med mänskliga rättigheter med allt vad det innebär.

1 reaktion till “Volontärbyrån.”

  1. craps online
    craps online I do not recommend any legislative action against hermeneutics. I am a liberal person opposed to all unnecessary state lim

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.