Popvänstern.

Popvänstern.Timbro har precis släppt en bok av Erik Zsiga som heter ”Popvänstern”. Jag kan inte påstå att jag är nån större konsument av böcker från kanslihögerns förlag men den här var jag tvungen att beställa. Jag har flera gånger själv debatterat Pop/kultur/mediavänstern – de som kallar sig vänster/socialister men aldrig skulle kunna verka utan det liberaldemokratiska samhället (jag retade upp Lukas Moodyson för ett par år sen med en artikel på Sourze *stolt*). Boken verkar handla om exakt det. På dess hemsida kan man läsa:

Popvänstern är hyfsat unga och framgångsrika, de är en del av – eller har tillgång till – kultur- och medieetablissemanget. De gillar att kasta ur sig vänsterklyschor, ofta genom att väva in dem i aggressiva tonfall. Men det de gillar mest är att plussa på det egna bankkontot.

– Långsiktigt sett har vänstern varit en välgörande radikal kraft. Men dagens unga kultur- och medieetablissemang förvaltar det radikala arvet dåligt. Popvänstern säger att de ska döda moderatväljare, skära halsen av politiker eller att den enda bra sossen är en död sosse och att de därför ska ’rösta med en kula’. Det är inte radikalitet. Det är bara förespråkande av politiskt våld.

Givetvis så beställde jag boken direkt. Och jag återkommer med en yttförligare rapport när jag har läst den. Men jag kan avsluta med ett småkul citat från den ordlista som finns på hemsidan:

SCHWARZENEGGERINKONSEKVENS. Logiken som gör det till världens mest förkastliga grej att en amerikansk skådis blir guvernör i Kalifornien, medan svenska skådisar gladeligen får lägga sig i politiken.


Länk:
Bokens hemsida: http://www.timbro.se/popvanstern/