Subjektiv 2.0

Nu lanserar jag – lagom till sommaren – Subjektiv 2.0.

Ni ser säkert att jag har ändrat lite i den grafiska designen – igen. Det är ju dock inga revolutionerade förändringar utseendemässigt mot den förra, grundidén är fortfarande densamma – fast jag har försökt att förfina den ytterligare.

<nörderi>
Den största skillnade ligger däremot under skalet – där har det hänt en hel del. Så pass mycket att jag med rätta kan påstå att en ny version har lanserats. Som jag tidigare har skrivit om så har jag uppgraderat till Word Press 2.0. Men jag har även totalt reviderat CSS-filen. Min gamla CSS var en rejäl röra. Nästan 800 sidor rader kod, helt ostrukterat med massor som inte användes. En salig blandning mellan Word Press-standarder, egna påhitt och lånade. Detta gjorde det till ett mindre helvete varje gång jag skulle revidera formen. Sålunda bestämde jag mig för att slänga hela CSS-en och börja om på nytt.

Så nu sitter jag här med en splitterny CSS. Strukturerad och i ordning. Och helt handkodad från grunden av mig själv för att jag ska kunna ha fullständig koll på allt. Det känns otroligt skönt.

Nu bör tilläggas att jag är långt ifrån något proffs på CSS – även om jag jobbar med webben professionellt – så en riktig junkie tycker säkert att min kod är fruktansvärd.

Men det skiter jag i.
</nörderi>

7 reaktioner till “Subjektiv 2.0”

  1. Tackar! Jag gör mitt bästa. Jag har iofs redan planerna klara för v.3.0 – men den får nog vänta ett tag. Jag är rätt nöjd som det är nu. Men en v.2.5 lär jag nog hinna med i sommar 😉

  2. Usch, vilket dåligt självförtroende jag fick av din text idag, Daniel.
    Jag vet inte vad RCC eller vad det hette är….

  3. CSS menar du… om du ser den röda understrykningen i texten så för du muspekaren över och får där reda på vad förkortningen står för.

    Men jag tycker inte det är nåt som man behöver kunna, därför skrev jag nörderi ovan. Glöm inte att jag har jobbat professionellt, mer eller mindre, sedan 97-98 med webben. Så du behöver inte ha dåligt självförtroende.

    Hoppas f.ö att du även noterade att jag har skrivit ett inlägg om din favoritanka 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.