Valfloskler.

Jag har i några dagar tänkt skriva ett inlägg här om alla härliga floskler och plattityder som man ser inför sommarens val till Europaparlamentet. Men Expressens Peter Olsson hann före. I dagens ledare skriver han exakt (nja…nästan) de tankar jag själv hade tänkt sätta på pränt.

Några höjdpunkter ur Olssons ledare:

”För att öka hettan i den svala valdebatten slänger ett parti den flammande brandfacklan ”Trygga jobb åt alla” Ovärderlig konsumentupplysning för de folkmassor som föredrar otrygga jobb åt alla eller trygga jobb åt några få.”

””Människan före marknaden” – vem är emot? ”Ett vassare EU” – vem föredrar ett slött? ”Jag vill skapa positiva relationer mellan alla människor” – jovars, tack för omtanken. ”Demokrati” – det har vi väl haft sedan 1921.”

”Applåderade rådgivarna när mjukisen Anders Wijkman valde valspråket ”Jag vill ge barn en framtid”? Hur som helst – grattis alla barn.
Det enda parti som verkar ha ansträngt sig är miljöpartiet. ”Nog för att vi gillar fåglar. Men det behövs inte fler mesar i Bryssel” är både konkret och kul.
Det faktum att Bryssel knappast behöver fler dårfinkar heller kan man ha överseende med.”


Länkar:
Expressens ledare: http://www.expressen.se/index.jsp?a=139486