Trilogin äntligen fullbordad.

Idag är en stor dag för min DVD-samling. Den sista delen i en av de mest fantastiska filmtrilogierna någonsin har idag trillat ner i brevlådan. Jag längtar efter att gå hem och titta på mästerverket. Riktigt njuta av äventyret. Det känns skönt att äntligen ha alla tre filmerna stående brevid varandra i bokhyllan. Som jag har längtat.

Jag pratar givetvis om Day of the Dead – den sista delen i George A. Romeros zombie-trilogi. Jag förstår inte att det kunde ta så lång tid innan jag fick tummen ur att beställa den sista delen – den är ju inte direkt ny. Men nu finns den där – tillsammans med Night of the Living Dead och Dawn of the Dead. Nu kan jag njuta i full drag av halvtaskigt sminkade zombier som tuggar i sig väl valda delar av de stackars människorna. Fantastiskt.

Nu undrar säkert ni varför jag inte köpte boxen med alla tre filmerna i istället – eller väntar på den nya feta boxen som kommer i sommar. Svaret är enkel. Det handlar om snobberi. Den boxen som finns tillgänglig – och den som kommer senare – innehåller båda den s.k. ”jubileums-utgåvan” av Night of the Living Dead. Den innehåller 16 minuter av nyinspelat material och ny musik. Men vem fan vill ha nyinspelat material till en film från 60-talet? Som tur är hittade jag originalet på Ginza för 49 kr. Otroligt. Halvsunkig kvalitet för att vara DVD dock. Men ändå.


PS! F.ö så trillade sista delen av en annan trilogi ner i brevlådan idag också. Sagan om Konungens återkomst. Men vad är det i jämförelse med en schysst zombierulle från 80-talet? DS!

1 reaktion till “Trilogin äntligen fullbordad.”

  1. Jag hoppas du inte missade ”Repulsion” som gick på tv härom dagen. Eller går den ikväll, kanske?
    Hur som helst, en av mina första skräckupplevelser.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.