Mystik i vårskogen.

En mystisk byrå.

Jag var idag ute på en riktig långpromenad tillsammans med en god vän i de natursköna trakterna utanför Jönköping. När vi gick på vägen som leder till naturreservatet Vista Kulle, en dryg mil norr om stan, så såg vi plötsligt en byrå – eller vad man nu ska kalla det – stående inne i skogen – kanske 10-20 meter från vägen. Byrån såg antik ut – och dess skåpsdörrar var ihoptejpade.

en mystisk byrå 2.

I förhoppning att det skulle vara något mystiskt gömt inuti – typ en styckad människa – gick vi in i skogen och öppnade försiktigt. Ingen doft kändes – så om det nu var ett lik där så måste det vara färskt.

en mystisk byrå 3.

Till vår djupa besvikelse visade sig skåpet vara tomt. Dock kvarstod dock frågan: hur hade det hamnat i skogen? Uppe på vägen var det tydliga spår efter en sladd eller en kraftig inbromsning. Kanske hade byrån fallit av en flyttbil eller en släppkärra? Men varför stod det fortfarande kvar? Och hur kommer det sig att det stod upp – utan några synliga tecken på skada? Frågorna hopar sig – och något svar har vi ännu inte fått.

Men jag tänker forska vidare.

3 reaktioner till “Mystik i vårskogen.”

  1. baccarat
    baccarat One feels inclined to say that the intention that man should be ’happy’ is not included in the plan of ’Creation’… We are so made th

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.