Intressant mail.

Fick precis ett mail till en av mina mailadresser:

”From: staff@shoegazing.com
Subject: Notify from e-mail technical support.

We warn you about some attacks on your e-mail account. Your computer may contain viruses, in order to keep your computer and e-mail account safe, please, follow the instructions.

For more information see the attached file.

Yours, The Shoegazing.com team”

Det är jag själv som innehar domänen Shoegazing.com men jag har inget som helst minne av att jag har skickat det där mailet – och speciellt inte till mig själv. Hmm…jag måste ha varit trött eller full eller något. För jag kan inte komma på att jag i vaket, nyktert tillstånd skulle skicka ett mail till mig själv och varna för virus. På engelska dessutom. Och underteckna med ”The Shoegazing.com team”. Det är ju bara jag som är ”teamet”. Hybris i förvirringen kanske? Mycket märkligt. Speciellt när det bara är jag och två vänner som har mail på den domänen. A och M är säkert fullt medvetna redan om virusfaran på nätet. De är ju inte några ovana nätanvändare direkt.

Jag får nog ha bättre koll på mig själv i fortsättningen…

Om jag ska sluta vara ironisk ett tag så var ju detta ett av de smartare utformade virusmailen jag har fått. På en domän med många mailanvändare – som inte känner innehavaren – så kan jag tänka mig att det fungerar på en del.

Till M & A: Om ni mot all förmodan har fått ett liknande mail – och inte förstått att det inte är från mig – klicka INTE på bilagan. (mycket inte där).

1 reaktion till “Intressant mail.”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.