Nu är det bevisat – kvinnor är överflödiga.

Mus framavlad med enbart hanar
Genombrottet öppnar för att mammor kan bli överflödiga Det är första gången som hanfödelse förekommer bland däggdjur. Musen på Kaguya har nämligen två pappor men ingen mamma. Om man skulle överföra tekniken på människor skulle barn kunna födas utan att man behöver någon kvinna.

Ett samhälle utan kvinnor möjligt
Det här innebär att ett mänskligt samhälle helt utan kvinnor, där män får söner med varandra, plötsligt har blivit tekniskt möjligt. Musen Kaguya får därför en stor principiell betydelse som är i klass med det klonade fåret Dolly som presenterades för sju år sedan.
– Ett homosexuellt par som vill få ett eget barn tillsammans kan nu med den här metoden få det, säger Sten Perberg, doktor i genetik vid Umeå universitet till subjektiv.se.


Låter det lockande? Knappast. Men Aftonbladet slår idag stora växlar på att det omvända har skett. Under vinjetten ”Kvinna” (som har en salig blandning jämställdhetsartiklar och skönhetstips) kan man läsa ”Nu är det bevisat – män är överflödiga.”.

Det måste vara dagens största pseudohändelse och den mest meningslösa forskningen på mycket länge. Hur många mer kvinnor än en liten, liten klick radikalfeministiska lesbiska – samt Margareta Winberg – är intresserad av en värld helt utan män? Kommer alla kvinnor plötsligt få en insikt och bli homosexuella när det blir möjligt med den här tekniken även på människor?

Vilka kommer Aftonbladet härnäst slå på stora trumman om som ”överflödiga”? Svarta? Kineser? Araber? Rödhåriga?

Nä, det enda som verkligen är överflödigt här är Aftonbladet – och hela deras ”jämställdhetsdebatt” de har haft den senaste månaden. En debatt som mest har handlat om att ersätta en patriarkal ordning med en matriarkal. Och det är inte jämställdhet. Men vad vet jag? Jag är ju en sån där överflödig. En vit man av medelklass. Ett gubbslem.

6 reaktioner till “Nu är det bevisat – kvinnor är överflödiga.”

 1. Låt oss hoppas att den stora nyheten i det här egentligen handlar om framsteg inom gentekniken (som belyses bättre på ex new scientists hemsida, och inte att vi män är överflödiga. Sen kan man fråga sig varför man valt att publicera detta under aftonbladet kvinna?!

 2. Jo, forskningen är säkert relevant…men det är just det att AB kopplar det till sin kvinno-avdelning och sin pågående jämställdhetsdebatt – i kombination med rubriken som gör det…tja…osmakligt. Men jag har tappat allt hopp till kvällspressen för länge sen. Nu läser jag dem enbart i underhållningssyfte… skratta åt dem – inte med dem 😉

 3. Sen måste jag säga att tyvärr så ligger vi nog illa till om radikalfeministerna skulle vilja döda oss . för det blir nog VÄLDIGT svårt för en man att föda barn .. det tar nog ett tag till. =(

  Men debatten är helt sjuk och meningslös och därför kvittar ju allt – dock ska man veta att forskarna gjorde det av helt andra anledningar än att en hona skulle föda två honors barn.

 4. Det känns som det i media kvittar vad forskningen egentligen syftade till…ingenstans har de nämnt det egentliga syftet – alla har bara hakat på könsperspektivet. Inklusive jag 😉
  Men handlade inte forskningen om att hjälpa lesbiska möss att skaffa barn egentligen… 😛

 5. slots
  slots Let us beware of saying that death is the opposite of life. The living being is only a species of the dead, and a very rare species.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.