Alla hjärtans terror.

Just nu är det Alla Hjärtans Dag fika på mitt jobb. 50 personer i vårt fikarum som äter hjärtformade tårtor. Hela fikarummet är dekorerat med hjärtan. Det är inget annat än ren terror. Jag har stått ut med Halloween-fika och tårtor med amerikanska flaggor den 4:e juli. Men hjärtformade tårtor – där går fan gänsen. Inte tänker jag gå ut i fikarummet med ett påklistrat leende och låtsas som att det är trevligt med allt detta kärlekstrams när jag samtidigt befinner mig i den värsta singellsvackan på länge. Inte en chans. Jag tänker sitta kvar på mitt kontor hela fikat och sura (och jobba). Och ni ska veta att det är enorm bedrift av mig att avstå tårta. Jag vet inte ens när det hände senast.

Men jag kanske smiter ut efteråt och snor en bit tårta. Jag såg att det fanns en chokladvariant som såg god ut.

Och den var inte hjärtformad.