Veckans kommunistfloskel.

Vinnaren av det icke speciellt smickrande priset ”Veckans Kommunistfloskel” blir den här veckan den lilla marxistiska sekten Arbetarmakt – en av de där sekterna vars enda egentliga politik går ut på att allt USA gör är fel.

Anledningen till att de förtjänar denna av mig nyinstiftade utmärkelse är att de kallar DNs ledarskribent Peter Wolodarski för ”reaktionär nyliberal”. Eftersom folk inte längre går på att alla ”borgare” skulle vara fascister så har den kreativa tokvänstern kommit på två nya skällsord, eller benämningar, som de ger alla sina politiska meningsmotståndare. Dessa ord är reaktionär och nyliberal. Alla som står till höger om Marx får stå ut med att någon gång bli kallad minst en av de sakerna. Men Wolodarski har tydligen retat upp dessa små trotskister till den milda grad att han förtjänar att kallas båda sakerna – samtidigt.

Men att Reaktionär och Liberal (oavsett vilken typ av liberal) är varandras motsatser verkar sekteristerna tydligen ha missat. Man kan inte vara reaktionär liberal, precis som man inte kan vara t.ex. kapitalistisk socialist eller humanistisk nazist.

Därför får Arbetarmakt min första ”Veckans kommunistfloskel”-utmärkelse.

2 reaktioner till “Veckans kommunistfloskel.”

  1. Reaktinär är inget ord arbetarmakt har ersatt fascism med, efterssom arbetarmaklt är väldigt restrektiva i vilka dem kalalr fascister, inte ens diktatorern i latinamerika t.ex. Banzer och Pinnochet kallar dem fascister.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.